Ralph van der Horst

Mede-eigenaar & fysiotherapeut


Ik ben Ralph van der Horst, (sport)fysiotherapeut gespecialiseerd in het behandelen van knieletsel en hamstringblessures. Daarnaast ben ik performance specialist en mede-eigenaar van Sports Performance Nederland.

Als ervaren fysiotherapeut en voormalig revalidatiespecialist bij AFC Ajax weet ik hoe het is om met voetballers en andere atleten te werken. De afgelopen jaren heb ik – naast heel veel ‘gewone’ patiënten – tientallen nationale en internationale topsporters geholpen, waaronder:

• Rafael van der Vaart
• Nicolai Boilesen
• Anwar el Ghazi
• Mo Attaibi
• Joomay Odjo
• Peter Rozenbeek

Omdat ik onderzoek heb gedaan naar de hamstrings en veel kennis en ervaring heb met het behandelen van hamstringblessures, sta ik ook wel bekend als “The Hamstring Guy”. Om deze kennis te delen schreef ik er een boek over. Van mijn boek “The Hamstrings Explained” komt binnenkort de tweede druk uit.

Als ik niet aan het schrijven of anderen aan het behandelen ben, doe ik aan volleybal, (race)fietsen, skiën en het geven van workshops en presentaties. Dit doe ik niet alleen in Nederland, maar ook in België, Canada en de Verenigde Staten. Ook houd ik me intensief bezig met de ontwikkeling van en het werken met infrarood thermografie (IRT).

Opleidingen
HBO (Bsc) Fysiotherapie, Academie voor Fysiotherapie Leffelaar
Performance Specialist (alle mentorships), EXOS (USA)

Specialisaties
Sportfysiotherapie
Blessure revalidatie: hamstring, kruisbanden, gecompliceerd knieletsel, PFPS
Dry needling
Infrarood thermografie

Werkzaam op locatie(s)
Sports Performance Zaanstad
Sports Performance Alkmaar

Talen
Nederlands
Engels
Duits
Frans

BIG-nummer
49033937704

Scroll naar boven