Personal training

We weten allemaal dat het moeilijk kan zijn om je aan je fitnessroutine te houden. Oefeningen kunnen saai zijn. Elke week dezelfde dingen doen kan demotiverend werken. Als je alleen bent is het makkelijker om te zwichten en je training af te blazen. De personal trainers van Sports Performance Zaanstad stimuleren je en geven je de motivatie en steun om je aan je plan te houden. Maar er zijn meer voordelen van personal training:

  1. Motivatie en steun
  2. Afwisseling in training
  3. Gepersonaliseerd trainingsplan
  4. Verbeterde techniek en vorm
  5. Deskundig advies en tips
  6. Voedingsadviezen
  7. Stilstand doorbreken
  8. Snellere resultaten
  9. Kleinere kans op blessures
  10. Gezonde langetermijn gewoonten

Frisse ideeën en afwisseling

Onze personal trainers in Koog aan de Zaan zijn gekwalificeerd en deskundig op het gebied van lichaamsbeweging, voeding en welzijn. Wij hebben de kennis en expertise van veel verschillende vormen van één-op-één training. Jij krijgt advies over de programma’s die bij jouw doelstellingen passen en ervoor zorgen dat je je niet verveelt. Dág frisse tegenzin, hallo gezond enthousiasme!

Resultaten boeken

Personal training is bij ons in Koog aan de Zaan niet one-size-fits-all. Iedereen heeft andere sportieve doelen. Maar wat jouw doel ook is, onze personal trainers stellen samen met jou een trainingsplan op met de juiste oefeningen. Wij houden daarbij rekening met je conditie, medische achtergrond en natuurlijk jouw persoonlijke behoeften, sportieve doelen en ambities. Hiermee helpen wij je om optimale vooruitgang en resultaten te boeken en je volledige potentieel te bereiken.

Wij gebruiken hiervoor trainingsprincipes die gericht zijn op het verbeteren van kracht, snelheid en uithoudingsvermogen. Maar we maken ook gebruik van sportspecifieke oefeningen, zoals core stabilisatie, motoriek, wendbaarheid en springtraining (plyometrie). Zo maak je jezelf met onze hulp fitter, sneller en sterker en kun je uitblinken in je sport.

Personal training helpt je verder

Personal trainers bieden een schat aan kennis, ervaring en begeleiding die jouw training naar een hoger niveau tillen. Personal training is niet beperkt tot beginners in de sportschool. Zelfs de meest ervaren fitnessfanaten en topsporters hebben er baat bij. Welk persoonlijk record je ook wilt verbreken, een personal trainer helpt je om die belangrijke verbeteringen te bereiken. Bijvoorbeeld:

Sportspecifieke personal training


Als je gespecialiseerd bent in een bepaalde sport, kan het werken met een personal trainer met ervaring op dat gebied je ontwikkeling versnellen. Of je nu sporten als hobby hebt of atleet bent die op een hoger niveau wil presteren. Het maakt daarbij niet uit wat jouw sport is: voetbal, tennis, hockey, schaatsen of iets heel anders.

Een sportspecifiek trainingsprogramma maakt je lichaam zo weerbaar mogelijk tegen de onvermijdelijke klappen, botsingen en verstuikingen die zich op het speelveld voordoen. Daarbij vinden wij preventieve revalidatieprocedures erg belangrijk. Deze helpen om ernstige problemen te vermijden voordat ze zich voordoen. Het gebruik van de Thermo4U warmtecamera kan hierbij helpen.

Personal training als voorbereiding op een sportevenement

Zelfs doorgewinterde atleten hebben ruimte voor verbetering. Als je een belangrijke wedstrijd moet spelen of meedoet aan een marathon, moet je in fysieke topconditie zijn. Personal training maakt dan het verschil. Het verschil tussen klaar voor alles aan de startlijn komen, of geblesseerd afbreken nog voordat het startsein klinkt. Wij hebben ruime ervaring met het begeleiden van topsporters. Zo kunnen we je helpen bij het opstellen van een trainingsregime. Een één-op-één programma dat zich richt op de gebieden van je lichaam die moeten verfijnen om je prestaties te verbeteren. Dat maakt een personal trainer van Sports Performance Zaanstad een waardevolle bondgenoot als atleet.

Personal training bij blessure revalidatie

Heb je een sportblessure opgelopen en moet je van de fysiotherapeut bepaalde oefeningen doen? De juiste techniek is belangrijk om maximale fitnessresultaten te behalen en je lichaam blessurevrij te houden. Als je herstelt van een blessure, maakt het werken met een personal trainer een enorm verschil in hoe je herstelt. Personal training helpt je om weer volledig fit te worden, met een minimaal risico op verdere blessures.

Personal training is niet het enige belangrijke

Je kunt bij ons in Koog aan de Zaan nog zo hard trainen en jezelf pushen om beter en fitter te worden. Maar personal training is niet het enige dat belangrijk is om sportieve vooruitgang te boeken. Rust, herstel en de juiste voeding zijn minstens zo belangrijk.

Rust en herstel

Je lichaam kan alleen profiteren van je training als je de tijd neemt om te herstellen. Je lichaam geneest en wordt sterker tijdens je slaap. Daarom is slaap een essentieel onderdeel van herstel en fysieke vooruitgang. Daarnaast moet je lichaam herstellen na de wedstrijd en voor de training. Zorg dus dat je dit belangrijke aspect meeneemt voor een zo effectief mogelijk trainingsprogramma.

De juiste voeding

Zonder voeding werkt je lichaam niet goed. Maar voeding is meer dan alleen brandstof. Voor alle sporten zijn spierkracht en uithoudingsvermogen nodig. Voeding met langzaam brandende koolhydraten is van belang om beide te verbeteren. Denk hierbij o.a. aan pasta, rijst, aardappelen en havermout. Eiwitten, fruit en groenten zijn ook belangrijk. Onze personal trainers in Koog aan de Zaan helpen je graag met het opstellen van een persoonlijk voedingsplan dat aansluit bij jouw training en leefstijl.

Boek een training in Koog aan de Zaan

Onze Performance Center

Je bent van harte welkom in onze Performance Center in Koog aan de Zaan.

Scroll naar boven