Small Group Training

Sporten in een klein groepje om fitter te worden en je performance te verbeteren? Small group training is beschikbaar bij Sports Performance Zaanstad in Koog aan de Zaan.

Grote fitnessklassen in sportscholen kunnen druk en massaal zijn. Maar personal training mist voor sommigen de energie en interactie van een grotere groep. Daarom bieden wij naast personal training ook small group training in Koog aan de Zaan aan. Je deelt hierbij een trainer met een aantal anderen. Zo krijg je de persoonlijke aandacht die je nodig hebt, zonder dat je de sportieve energie van anderen hoeft te missen. Het is eigenlijk ‘best of both worlds’.

Small group training: trainen in kleine groepen

De groepen zijn bewust klein, zodat je geen nummer bent. We kennen je bij naam en leren wat jouw doelen en sterke en zwakke punten zijn. Zo bouwen we een band met je op en kunnen we samen aan je techniek en vorm werken. Ook leggen we je goed uit hoe je de fitnessapparatuur het beste kunt gebruiken. Je weet dan zeker dat je alle oefeningen correct en met maximale effectiviteit uitvoert. De juiste apparatuur, oefeningen en vriendelijke gekwalificeerde instructeurs maken samen met jou de ideale trainingsomgeving.

Motivatie en kameraadschap

Small group training bij Sports Performance Zaanstad heeft een maximale capaciteit van 8 personen. Je maakt met 7 anderen en je trainer de opgewekte sfeer en sportieve energie die bij een goede training horen. Je leert elkaar hierdoor goed kennen. Dit biedt je extra motivatie en verantwoordelijkheid om ervoor te gaan. Je trainer en de andere mensen in je groepje zijn niet alleen jouw steun, maar ook een stok achter de deur.

Word fitter en verbeter je performance

Met small group training maximaliseren we de effectiviteit van je training en helpen we je fitter worden. De trainers van Sports Performance Zaanstad hebben kennis en ervaring van het werken met sporters van alle niveaus. Deze gebruiken ze om afwisselende trainingen te verzorgen en jou te begeleiden. Zo blijven de oefeningen leuk om te doen. Er zijn drie vormen van small group training waar zij in deze sessies inspiratie uit putten:

  • Resultaatgerichte training
  • Op apparatuur gebaseerde training
  • Op vaardigheden gebaseerde training

Resultaatgerichte small group training is zeer geschikt als je een specifiek fysiek resultaat wil bereiken, zoals gewichtsverlies, spieropbouw of gewoon fitter worden. Voor de meeste mensen is een van deze resultaten het hoofddoel. Om dit te bereiken doe je afwisselende oefeningen met en zonder apparatuur in onze Zaanse gym.

Als je een belangrijke Als je van trainingstoestellen houdt, spreekt op apparatuur gebaseerde small group training jou waarschijnlijk wel aan. Bij Sports Performance Zaanstad werken we met de professionele fitnessapparatuur van Keiser. Deze toestellen zijn uniek omdat ze met luchtdrukweerstand werken. Hierdoor heb je volledige controle over weerstandsniveaus en heb je onbeperkte trainingsmogelijkheden.

Heb je een sportblessure opgelopen en moet je van de fysiotherapeut bepaalde oefeningen doen? De juiste techniek is belangrijk om maximale fitnessresultaten te behalen en je lichaam blessurevrij te houden. Als je herstelt van een blessure, maakt het werken met een personal trainer een enorm verschil in hoe je herstelt. Personal training helpt je om weer volledig fit te worden, met een minimaal risico op verdere blessures.

Afwisselende small group training in Koog

Wat je doel ook is, een afwisselende trainingsessie is natuurlijk het leukst. Het is ook het langst vol te houden. Daarom combineren wij meestal meerdere trainingsvormen en -stijlen voor je. Denk aan cardio-, kracht- en conditietraining en een combinatie van trainen mét en zonder toestellen. De veelzijdige trainingsessies helpen je:

  • Sterker te worden
  • Meer uithoudingsvermogen te krijgen
  • Een betere stabiliteit te ontwikkelen
  • Behendiger te worden
  • Flexibeler te worden
  • Explosieve kracht te ontwikkelen
  • Mentaal sterker te worden

Small group training in Koog aan de Zaan

Onze locatie is Sports Performance Zaanstad, gevestigd in Koog aan de Zaan. Hier werken personal trainers India en Jens. India is een gediplomeerd fitnessinstructeur en is o.a. gecertificeerd als small group trainer. Ze geeft niet alleen mobility-, kracht- en core-training maar houdt ook van een potje kickboksen. Trainer Jens heeft zelf op hoog niveau gesport en helpt met small group training nu anderen om fitter en beter in hun sport te worden. Hij richt zijn aandacht op voedsel, ontspanning en slaap in combinatie met sport.

Boek een training in Koog aan de Zaan

Ons Performance Center

Je bent van harte welkom bij Sports Performance Zaanstad in Koog aan de Zaan.

Scroll naar boven